Danskfagets glæder

“Drillepind” – leg med ord

Jeg fik nyligt denne her lækkerbisken ind ad døren.

Jeg er vild med den!

Den er lige præcis en bog efter mit hoved! Den er skabt af Marie Stegger Schmidt og Tobias Dybvad og det er, som de skriver, en bog, der er helt sin egen. Det er en billedbog med meget lækre illustrationer af @jeanetTrebbien og  @MagnusPackness som i den grad indbyder til sjov og ballade.

Den kan købes på www.drillepind.dk.

Bogen er fyldt med 24 finurlige ord, som er godt forankret i vores sprog, men som er værd at tage under luppen. Der er gode og sjove forklaringer til hvert ord – og det er her, der er masser af leg med ord at hente.

Sikke mange snakke man kan have rundt om den bog!

Jeg glæder mig til at læse en side hver mandag morgen i min 4. klasse og få en snak rundt om ordene – gad vide, hvor mange der vedkender sig at være en drillepind, en linselus eller måske en hidsigprop…?

Jeg selv vedkender at være ordkløver, læsehest og løvemor!

Jeg ville ønske, den var en del af budgettet til alle indskolingsklasser – leg med ord er bare så vigtig!! Den her bog er alle pengene værd!

Jeg har lavet 24 ordskyer med alle ordene fra bogen – de skal bruges som supplement til “Ugens ord” i min 4. klasse (som du kan læse om her https://danskfaglighed.dk/ugens-ord/

De kan alle downloades her https://danskfaglighed.dk/vare/drillepind-ordskyer/

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.