Danskfagets glæder

Netværk

Ud over det store internet og alle de fine grupper på Facebook, er Instagram det sted, jeg har delt og høstet mest inspiration.

Jeg startede min professionelle profil lærerliveterlivet for 4 år siden, jeg har siden skiftet navn til Danskfaglighed og har pt 3000 følgere.

Der er SÅ mange inspirerende profiler derinde! Du er velkommen til at tjekke ud, hvem jeg følger og hente inspiration deraf. 

Linkedin

Jeg lavede en profil for en del år siden, mest af nysgerrighed på, hvad det var, men er først blevet rigtig aktiv derinde de seneste år. Nogle har, på min insta profil, spurgt, hvad man kan bruge Linkedin til som lærer, og jeg har lovet at berette lidt herom;

Først og fremmest læser jeg en masse spændende artikler, som lægges op, hos dem jeg følger, artikler jeg aldrig ville have læst- hvis ikke der. Mange lægger indlæg op, som giver brænde til mit bål – nemlig min arbejdsglæde, min passion, mit behov for at følge med og udvide min horisont. Jeg holder mig opdateret på, hvad der rører sig, både hos kolleger i ind-og udland, i andre kommuner, på andre læreanstalter, hos iværksættere, forfattere og foredragsholdere – men også i forskerverdenen.

Jeg er typen, der holder avis og abonnerer på magasiner, men jeg får virkelig ikke læst meget teori analogt. Jeg har mange gode teoribøger, som ligger uåbnede på reolen – som jeg købte med begejstring og var sikker på, jeg ville læse, men jeg får det ikke gjort, praktikeren tager over og jeg går i gang med andre projekter. MEN jeg bruger (for) meget tid på de sociale medier, – og her bliver jeg tanket lidt op i den tank, der ikke kun er praktik.

Linkedin kan det, for mig!

Alt afhænger naturligvis af, hvad der kommer op i dit feed – og det afhænger jo igen af, hvem du har i dit netværk.

SÅ netværk netværk netværk!! Følg dem du har lyst til – jo flere jo bedre= jo flere spændende indlæg får du del i! 

Folk kan altid takke nej – men de fleste er jo nok lidt smigret over, at du gerne vil ind i deres netværk , så der takkes ja! Her gælder ikke, at man skal kende hinanden IRL – her er en titel, en artikel, et indlæg rigeligt til, at man kan sende sit ønske om at oprette forbindelse afsted. Igen – du er velkommen til at tjekke ud hvem jeg følger og hente inspiration derfra!

Jeg troede i lang tid, at Linkedin kun var for karrieredriftige hanløver – jeg tog fejl! Det ledte til, at jeg skrev nedenstående indlæg:

UNDSKYLD jeg fejlvurderede jer! De der kender mig ved, at Instagram er mit medie. Jeg har en privat profil og en professionel profil. LinkedIn er forholdsvist nyt land for mig. Jeg havde låst mig selv fast i at se det som en profil for business, karrieredriftige hanløver 女 og “Se lige hvor fed en stilling jeg har fået”! MEN – så lagde jeg selv et indlæg herind- og turde prale lidt med det, jeg brænder for; danskfaget, undervisning, ordblinde, læselyst, undervisningsmaterialer- og det gav faktisk så megen positiv energi, at jeg tror, jeg gør det igen! Jeg vil så gerne fortælle og udbrede den gode historie om folkeskolen! Om danskfaget! Om alle os der brænder – uden at få den kæmpestore løncheck – men bare elsker det vi laver! Anerkendelse og ros på arbejdspladsen er en anden af mine kæpheste- og den skal jeg love for jeg fik herinde. Tak. Flere har skrevet til mig og spurgt på min instaprofil – her er den. Den hedder Laererliveterlivet – for lærerlivet ER livet‼️ Tak for anerkendelse og respons

Jeg har desuden opdaget noget, som jeg synes, er lidt unikt ved Linkedin; Her er det ok at prale! Her anerkender man hinandens succeser, her kommenteres positivt og opbakkende og man får invitationer til netværk og sparring – PÅ TRODS af man ikke kender hinanden IRL! 

Jeg er blevet brændt af Janteloven IRL – og min opfattelse af Linkedin er, at den ikke eksisterer der!


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *