Danskfagets glæder

Julen

Lige om lidt blinker 1. december i kalenderen🌟, og alle elever har julelys i øjnene – for hvad har læreren mon fundet på, vi skal i år?? 🕯👀

Det kan faktisk godt være lidt et pres – og et stress,- jeg selv har altid alt for meget på programmet, og man vil jo også gerne liiiige ha’ lidt læring ind i december i dansktimerne ikk?! 

Der er så mange tilbud om julekalendre og aktiviteter, at det kan være svært at vælge; men i år skal du vælge min💪🏼🎄❣️

Jeg har lavet en julekalender med 13 flotte låger – en til hver skoledag i december.

Bag hver låge gemmer sig en juleopgave i et lækkert layout 🌟 og med stor variation! 

Der er god instruktion og der medfølger facit✅

Der er klasseopgaver, makkeropgaver, gruppeopgaver, sjove opgaver, faglige opgaver, grublere – og der kræves INGEN forberedelse👌

Du kan købe dem på 2 måder;

enten køber du opgaverne enkeltvis, når de lægges ind lidt efter lidt i december,- eller hele kalenderen samlet.

Desuden har jeg lavet 100 store, flotte kort med 100 juleord. Der følger 7 forskellige ark med aktivitetsforslag med – og du kan sagtens selv finde på flere.

Desuden er der tilknyttet en konkurrence om juleslik til hele klassen!! Den kan du læse mere om på arkene😊


Jul i klassen er bare det bedste!

Jeg er ret vild med jul – også som lærer! Jeg mindes hvert år min egen matematiklærer Bent Wandahl, som tegnede den flotteste granranke med 24 lys på tavlen – hver dag skiftedes vi til at “tænde et” med det gule kridt – og hvert år lavede vi juledekorationer med ham som stod på bordene hele december.

Den tradition har jeg taget med mig i mit lærerliv. Jeg har altid lavet juledekorationer med mine klasser – i år er det forbudt med levende lys, da sprit og ild er en dårlig kombi – men så skal vi selvfølgelig bare have batterilys!

Julebrev

Jeg sender altid et julebrev hjem her i november og beretter om det vi skal lave i klassen – og be’r om hjælp til det vi kan.

I år har vi droppet den julekalender, hvor børnene selv medbringer en gave, og vil selv lave en til hele klassen. Jeg tænker; en god stikbold, et nyt spil, en stor pose pebernødder, breve med gode oplevelser; en julefilm, en time med varme æbleskiver og varm kakao, en gåtur på en legeplads, en times højtlæsning fra læreren…., mulighederne er mange!Der er også en lavet en julepakke med 5 forskellige juleaktiviteter og lege! Du henter dem her: https://danskfaglighed.dk/vare/julepakke-med-klassens-juletrae-julebogmaerker-og-julehistorie-starters/

Læs mere her:

Julequiz

En lille quiz med instruktion.

Gæt et juleord

16 kort til en lille jule-ordleg.

Klassens juletræ

En julekalender med 25 kugler (en til hver elev), hvorunder der skal gemme sig et baby-foto af hver elev. Det skal printes i A3 og sættes sammen af 3 ark, så det fylder en del!

Vi skal have det hængende i klassen i år og hver dag skal en ny kugle åbnes og der skal gættes på hvem fotoet forestiller.

Instruktion medfølger😉🎁

Julehistorie-starters

18 kort – eller 2 ark – med en startsætning og et billede for at tænde fantasien. Hver elev får de 2 ark og hver skoledag i december skal de skrive en julehistorie.

Sæt evt. tid på 10-15 min med ren skriveøvelse.

Skriv løs!

God december-skrivelyst!

Jule-bogkort

8 forskellige bogkort lige til at klippe ud og lime sammen til et hjørnekort.Julegerninger

En julegerning pr. dag som eleverne skiftes til at udfylde.

Hent det hele her: https://danskfaglighed.dk/vare/julepakke-med-klassens-juletrae-julebogmaerker-og-julehistorie-starters/

Rigtig glædelig juletid!

Du finder det hele i shoppen!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.