Danskfagets glæder

Læseklub

JUBIII 🌟👏🏼 Vi fik 50.000 kr af undervisningsministeriets “Pulje til understøttelse af læselyst i folkeskolen”. Vi søgte tema 2; Lystlæsning i fritiden understøttet af PLC (på mellemtrin og udskolingen). Så nu samler jeg ALLE mine mange ideer til en Læseklub – og håber, jeg får lov til at søsætte de tanker, jeg har tumlet med i flere år. Det kan blive ganske, ganske godt💪🏼📚📚 Jeg glæder mig!! Ideer har jeg nok af – og jeg skal nok få dem brugt📚💪🏼📚💪🏼

Jeg er så heldig, at jeg skal formøble pengene sammen med en skolebibliotekar. (JO – jeg ved godt det hedder PLC, som læsevejleder er jeg selv en del af PLC, og jeg synes, vi kan noget forskelligt og derfor slet ikke behøver have samme betegnelse. Skolebibliotekar lyder i mine ører af meget mere end PLC medarbejder!)

Vi er et godt team, læsevejlederen og skolebibliotekaren! Vi kan lige præcis de to forskellige sider af samme sag, der skal i spil – og vores onsdagsmøder er fyldt med energi!

Indtil videre har vi organiseringen rimeligt på plads og har besluttet, hvem vi vil favne og hvornår vi vil sætte skibet i søen. Skolebibliotekaren er dykket dybere ned i “Hvilke bøger skal vi bruge, hvem egner bøgerne sig til, hvor kan vi skaffe dem, kan vi få alle ønskerne opfyldt, hvordan får vi genrerne dækket ind” mens jeg dykker videre i “Hvilke materialer skal skabe læselysten, læseglæden, lysten til at dykke dybere ned i teksten, diskutere, fabulere, overveje egne holdninger til temaerne, finde temaerne, give lyst til MERE!”

Vi er sat lidt til vægs af coronaen – men vi udnytter tiden og ender garanteret ud med et fabelagtigt koncept!😉🥳

Vi ved, det bliver cool!

Vi har nemlig de 3 g’er med; gejst og glæde og guldstøv! 🌟

Har du lyst at læse mere om materialerne, kan du finde dem her:

https://danskfaglighed.dk/laeseklub%f0%9f%98%8d/

Dansklærer, Læsevejleder og Ordblindetestvejleder, som brænder for den faglige formidling af danskfaget.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *