Danskfagets glæder

Levende Among Us

Fællesskab. 

Relationer og det at indgå i et fælleskab har stor betydning for vores sundhed. Den mentale vel at mærke. Jeg er slet ikke den rette til at sætte fokus på den fysiologiske sundhed – men den mentale derimod, den arbejder jeg dagligt med! Faktisk viser nogle studier, at den mest afgørende faktor for, om vi mennesker lever et langt liv, er social integration. Vi har brug for at føle, at vi er del af en gruppe og at vi er integreret hermed. Det er svært at skabe fællesskabsfølelse gennem en skærm – men vi skal som lærere gøre vort bedste på den front. Jeg oplevede flere elever, der viste tegn på ensomhed, inden de glædeligvis måtte møde op på skolen.

Nu er de tilbage – og jeg gør, hvad jeg kan, for at de skal føle sig som del af en klan, – det vi mennesker helt evolutionært har brug for. 

I dag var det med udgangspunkt i spillet Among Us.

Man kan mene meget om digitale spil, men faktisk er Among Us netop blevet populært, fordi det kan fremkalde fællesskabsfølelse i en ensom tid.

Vi legede det live i skolegården i dag. Jeg har lagt regler og spillekort ind på hjemmesiden. Det er helt enkelt og kan udbygges i mange retninger. Jeg er til lege, der hurtigt kan indlæres og ikke kræver et stort setup.

4.a var ret vilde med det ❤️💙

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *