Danskfagets glæder,  Undervisningsforløb

Narnia

Jeg ELSKER Narnia!

Løven, heksen og garderobeskabet

af C. S. Lewis.

Fantasy-genren er en højtelsket genre af mellemtrinselever – de kender den alle, både fra bøger, computerspil og film. Genren skal naturligvis gennemgås på mellemtrinnet- og her benytter jeg ofte romanen “Løven, heksen og garderobeskabet” som skelet.

Jeg har arbejdet med den flere gange, jeg har skrevet den om til et teaterstykke, som vi har opført på skolen, jeg har brugt den i kristendom og jeg har dykket ned i romanen og brugt den til litteraturarbejde.

Romanen er skrevet i en sværhedsgrad, der er god til 6. årgang – her kan man også dykke lidt dybere ned i symbolikken i bogen og få nogle fine snakke herom.

Jeg læser altid 1. kapitel højt, når vi starter et romanarbejde – det åbner bogen i fællesskabet og giver anledning til en god snak om, hvad der videre sker. Herefter er der opgaver til hvert kapitel, – der er en del tegnearbejde, der er et løb, der er computerspil, grammatikopgaver, et læseteater, kreative puslerier og en række ekstraopgaver til de elever, der er hurtigere færdige end andre.

Jeg har fundet et kort på Pinterest som jeg laminerer i en størrelse, der kan ligge i bogen,- og udleverer til hver enkelt elev.

Vi slutter naturligvis med at se filmen, – og herefter er der en filmanmeldelse, der skal laves.

Du kan downloade mit forløb med 23 siders opgaver – inkl en side med ekstra-opgaver til “de hurtige”. Der er god instruktion til læreren, mange forskellige typer opgaver; krydsogtværs, løb, tegnsætning, refleksion, “find i teksten”, tegneopgaver, ordbogsopslag mv.

Du finder det her: https://danskfaglighed.dk/vare/narnia/

Bogen findes på Nota til ordblinde. 🦁 Der er skrivbare felter, så forløbet kan deles digitalt.

Husk at alle materialer, som downloades, kopieres og uddeles til elever skal indberettes til CopyDan, HVIS din skole er udvalgt som kontrolskole.

3 Comments

 • Kristine

  Hej Birgitte.
  Kan du fortælle lidt om, hvordan materialet kan bruges i kristendom? Bare så jeg ved, om det er noget, inden jeg køber det.

 • Birgitte

  Hej Katrina.
  Tak fordi du skriver!
  Jeg ser lige på krydsogtværsen i morgen – men mht kap 3 er læreren på egen hånd med udførslen, da jeg ikke har rettigheder til at dele noget fra romanen med jer.
  Jeg kopierede teksten og klippede den i 15 stykker. Bagpå skrev jeg bogstaver som tilsammen dannede ordet GARDEROBESKABET fra bogen

  Bedste hilsner
  Danskfaglighed
  Birgitte Lund Thomsen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.