Oplæg og kurser

Med over 25 års erfaring som dansklærer, læsevejleder og ordblindetestvejleder, har jeg stor erfaring i, hvad der virker! Jeg har udarbejdet undervisningsmaterialer hele mit lærerliv – med Danskfaglighed deler jeg nu ud af mine erfaringer, min viden og ideer. Jeg ELSKER at inspirere!

Hvis du har lyst til, at få besøg på din skole, dit CFU, el. lign., så tag endelig kontakt. Kursusindholdet finder vi sammen – jeg sammensætter gerne indholdet efter jeres ønsker – herunder kan du måske hente inspiration til indholdet:

Jeg har afholdt flere kurser på CFU med overskriften: Funktionel stavning i praksis. Grammatik? Ja tak! Kurset var målrettet alle dansklærere, der vil udvikle deres grammatikundervisning – og støtte eleverne i at udvikle deres sproglige formåen og bevidsthed. Elevernes interesse for sproget skal opdyrkes og plejes – men hvordan gør vi det, uden at det bliver et isoleret punkt på årsplanen? Kurset bød på praktiske eksempler på en funktionel staveundervisning med konkrete eksempler og materialer.

Jeg har været gæsteforelæser på Læsevejlederuddannelsens modul 2 ‘Skriftsprogsudvikling og skriftsprogsundervisning 4.-10-kl.’ i Kolding med overskriften: “Hvordan skaber du et motiverende læse- og skrivemiljø – som lærer og læsevejleder?”

Jeg har holdt flere oplæg under overskriften Litteraturlyst, bogmagi og læseglæde bl.a. på Jaruplund Højskole med 70 dygtige læringsvejledere som publikum.

Andre overskrifter kan være:

  • Booktalk – en gennemgang af de bøger, jeg finder værdifulde i danskundervisningen pt. – naturligvis inkl ideer til litteraturarbejdet med disse.
  • Læselyst – Hvad dækker begrebet over, hvordan skaber det og hvordan fastholdes det?
  • Læseklub Hvordan får vi en i gang, – og hvad skal der til?
  • Grammatikværksteder. Hvordan sætter vi det i gang / hvordan benyttes materialerne? Inkl. inspiration til funktionel og praktisk grammatikarbejde.
  • En gennemgang af materialerne fra hjemmesiden til det pågældende alderstrin.
  • Værkstedsarbejde i undervisningen med ideer til organisering og indhold
  • Mælkebøtten  – organisering og valg af kurser med indhold til den supplerende undervisning.