Trivsel

Respekt tilbage på banen!

En mandag morgen i min 4. klasse! ❤️Ahhhhh!!! Jeg er SÅ heldig🍀 Det bli’r ikke just nemmere at være lærer i disse år, -er det bare mig eller mærker I også, at normer/grænser ændrer sig? Jeg synes, der er mange klasser med mange svære problematikker. Jeg oplever det især har ændret sig de seneste 3-5 år. Jeg er skræmt over dygtige kolleger, der er slidte og en opførsel fra en børneflok som er utilstedelig. Det er fint med en snak om “Skole uden skældud” – jeg har ikke læst bogen og budskabet er jo fint nok – det er ikke den, jeg anfægter – men! Ordentlig opdragelse/pli/normer/respekt- det skal altså tilbage på banen i skolen – og når det er en mangelvare, er det nødvendigt at være den voksne og hjælpe den gode opførsel frem i lyset. Ikke med udskæld og råb, men det er absolut nødvendigt at kunne være ret bestemt, hvis man vil lykkes som lærer i 2020! Det nytter ikke noget, at bilde fremtidige lærere ind, at man kan lykkes med sødsuppe og girafsprog overfor alle børn. Beklager. En klasse med 25-30 elever, der både skal trives, ha’ skoleglæde OG blive så dygtige som muligt, de skal også vide, at når læreren taler, beslutter, fordeler, bestemmer – så skal det ikke diskuteres og ej heller kommenteres. Jeg fornemmer en større og større tendens til at alting skal aftales! Det skal det ikke! Voksne bestemmer over børn i skolen og hjemme. Det er gamet. Lærere er uddannet til at varetage både trivsel og undervisning. Det er det, vi kan. Og skal. Og vi er faktisk rigtig gode til det, hvis vi får lov. Nogle hjem har så stor mistillid og nogle børn har ikke fået sat mange grænser hjemme. Alt skal ikke forhandles. “Fordi jeg siger det”, er et ok argument! Og nej – jeg er ikke gammeldags, jeg har bare en erfaring, der gør, at jeg ved, hvad der virker på den lange bane. Men jeg er heldig! Min nye 4. klasse er helt med- her er ro og rollerne er fint fordelt ❤️ Hvis bare de fleste klasser var som den – det er desværre ikke tilfældet!💔

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.