Danskfagets glæder

Skriv!!

Jeg har lige lavet lidt forskelligt til skriftligheden.

Jeg tænker, at min kommende 5. klasse skal til at have decideret skriveoplæg, – måske en gang om måneden, måske som ekstraopgaver, måske kun til nogle elever. Det er jeg ikke helt fast besluttet på endnu. Men materialerne er klar – også i shoppen.

Seneste påfund er 16 storyboards med 4-6 billeder som eleven kan skrive stikord/linjer under, for at sætte gang i fantasien og få struktureret sin historie/stil. Der er overskrift på og der medfølger instruktion til eleverne, – samt et ark til læreren med ideer til brug.

De ligger her https://danskfaglighed.dk/vare/stileemner-skriv-en-historie-med-storyboards/

Desuden har jeg lavet Fem Fede stileemner med overskrift og billede i lækkert layout og 3-5 startsætninger, der er begyndelsen på en historie/stil. De ligger her https://danskfaglighed.dk/vare/stileemner-2-med-startsaetninger/

Og så har jeg samlet al det materiale, jeg har lavet til “skriftligheden” – til den frie historiskrivning – eller stilen om I vil.

Jeg har nemlig lavet en del ark til brug ved skrivningens kunst.

1. Skriv løs

20 skriveøvelser som eleverne skal udfordre sig selv med.

2. Slå en historie

Et lille terningespil som igangsætter af fantasien ved historieskrivning

3. Historiestarters

54 kort med billede og startsætning, som eleven enten selv kan vælge mellem eller man kan dele dem ud, så det er en mere bunden opgave, – eller man kan have fokus på netop skrivningen og sige, der er et til hver dag/mandag….

4. Skriv med sanserne!

32 kort til træning af sansefokus.

Sanseindtryk er et stærkt sprogligt virkemiddel. Eleverne skal lære at bruge det, når de skriver. Brug af sanser er blevet fremhævet som forfatterens primære værktøj, fordi man skaber dybde i sin fortælling. Med sansebeskrivelser kan karakterens holdninger og sindsstemninger udtrykkes – og man kan skabe en stemning uden at beskrive den. “Don’t tell – show it!” Det skal trænes – køb kortene og lad eleverne blive bedre skribenter. Instruktion medfølger.

5. Storyboards

16 storyboards med 4-6 billeder som eleven kan skrive stikord/linjer under, for at sætte gang i fantasien og få struktureret sin historie/stil. Der er overskrift på og der medfølger instruktion til eleverne, – samt et ark til læreren med ideer til brug.

6. Fem Fede stileemner

Fem Fede stileemner med overskrift og billede i lækkert layout og 3-5 startsætninger, der er begyndelsen på en historie/stil.

Du får alle 128 skriveoplæg til 125 kr i en samlet pakke her https://danskfaglighed.dk/vare/skriv/

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.