Danskfagets glæder

Tove Ditlevsen – et lyrikforløb

Jeg har altid kørt et lyrikforløb i 6. klasse.

Jeg elsker selv digte! Og der er altså intet som de digte, man skriver, når man er forelsket/forsmået for allerførste gang. 6. klasse er en god alder til lyrikkens verden – særlig kærlighedsdigtene. Her har de fleste smagt på forelskelsen og kan relatere til genren på en anden måde – som teenagere <3 Jeg har også før brugt Tove Ditlevsen som inspirator – i år kørte en kollega et spændende forløb om kanonforfattere, det bryggede jeg lidt med og fik lavet et, synes jeg selv, rigtig godt forløb med hjælp fra både DR, Clio, Gyldendal og egne tiltag.

Jeg har, med tilladelse fra både Clio, Gyldendal og Forlaget Grønningen 1, valgt at dele det med jer. Det sammenfatter både lyrik som genre, Tove Ditlevsen, 30’erne som tidsperiode, kærlighed, nutidslyrik, i form af poppens verden, og så er der gode filmklip og udsendelser (bl.a. med Mick Øgendahl) flettet ind.

Download det her

Bare du lige husker, at alle materialer, som downloades, kopieres og uddeles til elever skal indberettes til CopyDan, HVIS din skole er udvalgt som kontrolskole.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.