Brevet som genre

25,00kr.

Beskrivelse

Min 4. klasse har fået en venskabsklasse! Jeg skrev på facebookgruppen “Venskabsklasser i grundskolen” og blev kontaktet af en lærer fra en 4. klasse sydpå.

Jeg har 2 gange tidligere haft venskabsklasser og det har fungeret så fint! Denne gang søgte jeg en som i kilometerafstand lå så tæt på, at et muligt besøg var på plakaten. Det kunne jo være sjovt at se hinanden IRL en dag.

I dag skulle min 4. klasse skrive deres første brev til klassen.

Jeg har derfor lavet 2 hjælpeark;

Ark 1 gennemgår brevet som genre

Jeg glæder mig til endnu engang at modtage god gammeldags brevpost. Med tiden skal der billeder på afsenderne i form af video mm. Men her i starten er det skriftligheden, jeg vil ha’ fokus på – og genren som skal på plads.

 

  • Formalia
  • Opbygning
  • Indhold
  • Synsvinkel
  • Afsender/modtager
Ark 2 er en guide til skrivning af et brev til en jævnaldrende. Min 4. klasse synes, det er spændende! Det er dejligt med en virkelig person som modtager af brevet – det skærper indsatsen hos afsenderen 😉 Vi fik en god snak om snailmail kontra email og forskellen på det formelle og det uformelle brev, form, indhold og sprogbrug. Jeg glæder mig til endnu engang at modtage god gammeldags brevpost. Med tiden skal der billeder på afsenderne i form af video mm. Men her i starten er det skriftligheden, jeg vil ha’ fokus på – og genren som skal på plads.

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Brevet som genre”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.