Beskrivelse
“Dit liv i mine hænder” af Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen, er opfølgeren til “Dig og mig ved daggry”, som udkom første gang i 2013 og siden har opnået status som en af de mest populære danske ungdomsromaner nogensinde.
Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved tager os tilbage til Aalborg hos de efterladte karakterer og har skrevet en opfølger, der dog også kan læses som en selvstændig roman. Den er præcis lige så brutal, rå og smertelig som den første – men den er også fuld af håb. Den har Liams lillebror Jonathan i hovedrollen og kredser særligt om temaer som social arv, ønsket om at skabe den fremtid og familie, man aldrig selv fik og om et samfund, hvor vi – selv om vi bilder os det ind – har alt andet end lige muligheder for at lykkes med sådan et projekt.
“Selv om jeg slet ikke troede på sådan noget skæbnepis, så vidste jeg på en måde, at det her, det var meningen. At det ville komme til at få en betydning. En kæmpe betydning. Jeg havde bare ikke i min vildeste, mest fucked-up fantasi, forestillet mig, at det ville blive, som det blev.”
Dit liv i mine hænder er en tempofyldt og barsk kærlighedshistorie sat i et miljø, hvor arv er en tung byrde, man skal kæmpe hårdt for at slippe fri af.
Formålet med læsningen er, at eleverne får indsigt i en verden, de ikke nødvendigvis selv færdes i.
Undervejs i forløbet skal de reflektere, analysere og forholde sig til romanens problematikker, temaer og kontrapunkter. De skal lære nye fagudtryk og benytte litteraturdidaktiske greb, der skaber en sansning og en kreativ skabning under deres læsning.
De skal besvare en række spørgsmål, individuelt såvel som del af et forpligtende fællesskab. De skal arbejde kreativt og legende med romanens indhold og karakterer.
Undervejs vil de møde opgaver, der egner sig til hjemmearbejde og/eller afleveringsopgaver og opgaver, der egner sig til at blive arbejdet med i klassen.
Tekstforståelsen søges sikret vha. før-, under- og efterlæsningsopgaver.
Ved hver opgave er påskrevet, hvorvidt opgaven egner sig bedst som individuel-, makker, – eller gruppeopgave.
Forløbet er på 37 sider – og der er rig mulighed for differentiering.
Læreren kan frit vælge, hvilke opgaver/sider der skal benyttes i forløbet.
Overskrifterne i forløbet er:
Forside
Fagets formål
Til læreren
Indhold
Fortællingen
Forfatterne
Forfatterportræt
Forfatterinterview
Forsiden og Indledningen
Det første møde
Jon og Isa
Dagbogen
Jon
At træffe de rette valg
Skæbne
Social arv
Speeddating med citater
Citater
Dit liv i mine hænder
Løgstrup
Gi’ os tiden tilbage
Evig
Berettermodel
Miljø
Tiden
Tidslinje
Sproget
Genre
Portrætter med AI
Insta profil
Bogtrailer
Grafisk plakat
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.