Harry Potter og de vises sten

50,00kr.

Beskrivelse

Harry Potter og de vises sten Et litteraturforløb for mellemtrinnet. Her er stof til mange lektioner af meget varierende karakter! 10 værksteder samt en afleveringsopgave med 4 valgmuligheder – differentieret.
  • Personkarakteristik – indre og ydre
  • Jeg-fortælling  “Jeg er hunden” med hjælp fra arket “Synsvinkel – hvem bærer brillerne” som medfølger som tilllægsark
  • Skuespil
  • Foldebog
  • Quiz
  • Kryds og tværs
  • Biografi
  • Netsøgning
  • Hjemmeside-opgaver
  • Kollegiedyst med maling af skjolde, mv.
Inden du trykker hæftet, kan du vælge de opgaver ud, du vil bruge til netop dine elever. God Harry-energi!   Corona-opstart i 6. klasse… Store overvejelser! Min klasse på 29 elever skulle deles i 2. Nogle af mine elever glædede sig til at komme tilbage, enkelte var meget bekymrede og ængstelige og så har jeg en flok, der faktisk bare gerne ville være blevet hjemme i Netflix’ serietåger! Jeg gik og tænkte på, hvad der kunne skabe lidt begejstring – og i den sidste uge af lockdown, bad jeg dem alle læse eller genlæse “Harry Potter – De vises sten”. Jeg havde hjemlånt dem til klassen inden lockdown – men heldigvis ikke nået at sætte dem i spil! Jeg havde et storstilet Harry-tema på plakaten, – det kuldsejlede grundet coronaen. Men jeg har lavet en organiseret light-udgave. Jeg bruger Google Classroom til at dele opgaver med dem – så de henter dem alle ned herfra. Det er super-smart! De har frit slag på rækkefølgen; medbestemmelse er motiverende 😉 – udover opgave 6 som er et lille skuespil – det skal lige organiseres. Hver onsdag havde jeg dem hele dagen sammen med en kollega. Da havde vi “totaldage”! En onsdag delte jeg dem ind i kollegier, – naturligvis med en fordelerhat – hvert kollegie fik 2 træskjolde, skåret ud i MDF, – opgaven var nu at male dem med kollegiets kendetegn, dyr og farver. De blev VILDT flotte.
Derefter havde vi tovtrækning – de 4 kollegier mod hinanden – SÅ sjovt (se billedet) og så sluttede vi af med bolddyst. En anden onsdag så vi naturligvis filmen – med tilhørende snoller. Og den sidste onsdag spillede de Quidditch, lavet ud af 6 badminton ketchere stukket ned i sand,- bolden var en bordtennisbold og reglerne lidt som Beer- Pong. De byggede Harry Potter puslespil, tog quiz på https://www.olivianet.dk/test-og-sjov/test/hvilket-kollegie-horer-du-til/, og spillede et gammelt Harry Potterspil. Gode hyggelige fællesdage! Min 6. klasse arbejdede med opgaverne i ca 25 lektioner.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Harry Potter og de vises sten”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *