Tilbud

Skriv! Hele pakken

140,00kr.

Beskrivelse

På mit skema står der “Skriftlighed” hver onsdag. Det kan være mange forskellige ting; deres arbejdsmappe eller en kopiopgave – det kan være i hånden eller på computer.

Jeg har til tider haft megen fokus på læsedelen og glemt skriftligheden lidt. Det vil jeg råde bod på i år ved at have det fast på skemaet.

Jeg er et computermenneske – og bruger virkelig mange apps, onlineprogrammer og lægger alle opgaver på Classroom. Jeg prøver at have eleverne med ordblindhed med i min planlægning hver gang – så det er vigtigt for mig, at mine elever kan bruge en computer og kender dens forskellige funktioner. Det skal trænes! Uanset om man bruger IT-kompenserende hjælpemidler eller ej! Vi øver tifingersystem på skrivhurtigt.dk og man skal kunne sit unilogin, når man er min elev. Jeg har efterhånden lavet en del ark til brug ved træning af skrivningens kunst. Her får du 128 stk samlet.

128 skriveoplæg!

1. Skriv løs

20 skriveøvelser som eleverne skal udfordre sig selv med.

2. Slå en historie

Et lille terningespil som igangsætter af fantasien ved historieskrivning https://danskfaglighed.dk/vare/slaa-en-historie/

3. Historiestarters

54 kort med billede og startsætning, som eleven enten selv kan vælge mellem eller man kan dele dem ud, så det er en mere bunden opgave, – eller man kan have fokus på netop skrivningen og sige, der er et til hver dag/mandag….

4. Skriv med sanserne!

32 kort til træning af sansefokus.

Sanseindtryk er et stærkt sprogligt virkemiddel. Eleverne skal lære at bruge det, når de skriver. Brug af sanser er blevet fremhævet som forfatterens primære værktøj, fordi man skaber dybde i sin fortælling. Med sansebeskrivelser kan karakterens holdninger og sindsstemninger udtrykkes – og man kan skabe en stemning uden at beskrive den. “Don’t tell – show it!” Det skal trænes – køb kortene og lad eleverne blive bedre skribenter. Instruktion medfølger.

5. Storyboards

16 storyboards med 4-6 billeder som eleven kan skrive stikord/linjer under, for at sætte gang i fantasien og få struktureret sin historie/stil. Der er overskrift på og der medfølger instruktion til eleverne, – samt et ark til læreren med ideer til brug.

6. Fem Fede stileemner

Fem Fede stileemner med overskrift og billede i lækkert layout og 3-5 startsætninger, der er begyndelsen på en historie/stil.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Skriv! Hele pakken”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *