Ugens ord 1

40,00kr.

Beskrivelse

Ordforrådsøvelse

Hvert år tilføjer Det Danske Sprog- og Litteraturselskab en række nye ord og ordbetydninger til Den Danske Ordbog. Dem tjekker jeg altid ud og benytter i min undervisning. Jeg synes, det er sjovt at se, hvilke ord, de vælger at tage med – ofte er der ord iblandt, som jeg troede var der allerede! Og hvert år lærer jeg nye ord – nogle glemmer jeg og andre er sjove at lege med i ens sætninger.

Jeg bruger ordene på flere måder, men “Ugens ord” er en oplagt måde, at få nogle nye eller kendte ord ind i ungernes ordforråd. Det er en ugentlig aktivitet, hvor jeg hænger et nyt ord op i klassen hver uge. Eleverne skal nu starte med, at undersøge, hvad ordet betyder. Derefter laver jeg forskellige små-aktiviteter; der samtales om ordets oprindelse, ordets berettigelse, hvem kendte betydningen inden de googlede, (man kan evt. lade eleverne gætte inden), dan en sætning med ordet, lav en sjov quiz med “2 falske og en korrekt” inden de googler, stav ordet osv.

Jeg har lavet 4 forskellige udgaver med de nye ord, som jeg synes er sjove, underfundige eller lærerige og har skrevet dem ind på farverige baggrunde – og lavet et nyt ophæng, som skal printes i A3, som du kan have hængende som fast baggrund. 

Eleverne skal undersøge hvad ordet betyder; der samtales om ordets oprindelse, ordets berettigelse,  hvem kendte betydningen inden, dan en sætning med ordet, lav en sjov quiz med 2 falske og en forkert, stav ordet osv. Se billedet. Denne udgave indeholder 32 ord      

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Ugens ord 1”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.