Danskfagets glæder

Selfie Simon

Min 6. klasse læste med stor succes Selfie Simon af Susanne Foldberg!Hendes mål “….at give børn i alderen 9-12 år spændende bøger, som de gider læse” må siges at være opfyldt! Den fængede max hos såvel piger som drenge – og dens temaer er i den grad en del af tiden!

Jeg lånte bogen gennem Bookbites, som jeg altid oplever som meget samarbejdsvillige, når man har ønsker om at få en titel ind i deres repertoire. Bogen ligger nu som klassesæt ved @Bookbites, hvor det er muligt at låne den – også uden abonnement – og min elever læste den derfor digitalt. Den er desuden også tilgængelig på nota så de ordblinde kan finde den der ved behov.

Inspireret af de mange fine oplæg, der allerede er udarbejdet, sammensatte jeg mit eget. Det kan du downloade herunder. Undervejs i forløbet så vi serien “Danmarks største youtuber” som ligger frit tilgængelig på DrTV. Den er i 12 afsnit af ca 10 min.’s varighed og vi indledte alle lektioner med et afsnit – de er virkelig sjove! https://www.dr.dk/tv/soeg/danmarks%20st%C3%B8rste%20youtube

Du kan downloade mit forløb her – men husk, at alle materialer, som downloades, kopieres og uddeles til elever skal indberettes til CopyDan, HVIS din skole er udvalgt som kontrolskole.

https://danskfaglighed.dk/vare/selfie-simon/

Vi sluttede med at lave foldebøger, som forfatteren Susanne Foldberg tog sig tid til at komplimentere på min instagramprofil, hvor jeg også har lagt billeder op:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.