I 2022 var Jesper Wung-Sungs Så lad det være Gyldendals julebog – en udgivelse, der bliver sendt ud til alle forlagets samarbejdspartnere. Endvidere er Så lad det være trykt i en almindelig salgsudgave.
“I syv essays kredser Jesper Wung-Sung om litteraturens betydning, om det at være skrivende og læsende. Om det forunderlige ved som ungt menneske at opdage kunsten. Om forsøgene på selv i skrift at indfange liv og virkelighed. Om friheden, lykken og forbandelsen ved at være forfatter.
Essayene er blevet til i et gensyn med forfatterens debutsamling, To ryk og en aflevering, der udkom i foråret 1998, og hvorfra seks noveller indgår i denne bog.”1.
Anne Skov Thomsen (Kristeligt Dagblad) skriver i sin anmeldelse af Så lad det være:
“Og der er faktisk noget ved kombinationen af essayistik og noveller, der fungerer forbløffende godt. Det er som om de to genrer, der i bogen præsenteres skiftevis, tekst for tekst, beriger hinanden. De fungerer hver især som “ganerenser” for hinanden, så man kan læse den efterfølgende tekst med friske øjne.”
Om materialet:
Man kan læse Så lad det være i hele sin længde. Man kan læse udvalgte noveller og essays. De forskellige essays står faktisk meget fint alene. Til hver novelle og essay vil der blive knyttet nogle ord om indhold/tema og eventuel perspektivering. Hvor det giver mening, vil der være supplerende opgaver. Slutteligt findes forskellige undervisningsideer, hvis man vil arbejde mere med essay, kunst eller Jesper Wung-Sung. Nogle essays kan læses i grundskolens udskoling; Så lad det være er dog oplagt til brug i de videregående uddannelser. Du kender din klasse.
Hvert essay har en rød tråd, et tema:
Essay 1: AT SE
Essay 2: SKAB KUNST UD FRA DET DU KENDER Essay 3: UDVIKLING
Essay 4: AT FYLDE RUMMET UD
Essay 5: RESPEKT FOR KUNSTEN
Essay 6: AT SKABE ET MESTERVÆRK
Essay 7: AT BLIVE VED