Trivsel

Seksualundervisning

Jeg er ret blasert over at undervise i emnet – jeg har gjort det så mange gange, – og jeg vil så gerne formidle, at det her er ikke pinligt!

Det er helt naturligt og skal ikke være tabu.

Jeg går til emnet som var det egebladets opbygning, de skulle vide noget om. Anatomi-delen er vigtig for mig. De skal vide, hvordan de ser ud! De skal vide, at piger har 3 huller og drenge 2, at bryster og tissemænd findes i alle former og størrelser, at testikler er et køleskab med ingredienser til artens videreførelse, at alle piger har lige mange mælkekamre uanset bryststørrelse – og at alle får hår i skridtet! Sidste år talte vi menstruation, og jeg havde alle typer bind og tamponer med som gik på rundgang – drenge skal vide hvad “vinger” betyder i den sammenhæng!

Og så skal ordet SKAMlæber dø!⚰️ De hedder KØNSlæber! Ingen skam her! Inspireret af edu21.dk, brugte jeg et par af de norske, omdiskuterede film. (Søg på Newton – pubertet) De er virkelig noget for sig – i særklasse!

Jeg brugte den om puberteten – nr. 1 (nr. 8 er lidt mere ..), brysterne og tissemændene. Virkelig anbefalelsesværdige! Jeg ved, der er masser af godt materiale her i Uge sex – men intet ,der matcher dem. Selve akten taler jeg ikke meget om – den kender de sikkert alle i forvejen – og der skal også være lidt til overbygningslærerne…

Jeg krydrer det med nogle lege i storrummet, hvor der lige kan blive rystet lidt pinlighed af, inden vi går videre. “Alle os” og “Helt enig, lidt enig, ikke enig” med egne udsagn, der passer til netop den verden, de er i pt. Grænser har vi også talt meget om. Og forelskelse. Og følelser. Og hygiejne. Og bumser. Og og og. At vide, hvordan man ser ud og fungerer, det er vigtig viden. Desto mere ærgerligt er det, at enkelte elever holdes hjemme, når vi har det på skemaet…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.