Danskfagets glæder

Lidt berømt, meget berygtet

Lidt berømt, meget berygtet er med bagsidetekstens ordlyd en munter og/eller melankolsk roman, der følger 3. generationsskolelæreren Martin Jensen i løbet af den uge, hvor hans skole lukkes på grund af en kommunesammenlægning.

Lidt berømt, meget berygtet er et overflødighedshorn af tankevækkende fortællinger. Bogen i sin helhed henvender sig dog primært til den voksne læser, og anbefales derfor ikke som selvstændigt værk i folkeskolen. Alligevel skal elever fra 8. klasse og op ikke snydes for mange af de rigtig gode fortællinger romanen indeholder. Selvom fortællingerne er en del af et større hele, kan mange af dem nemlig godt stå alene som små ’noveller’. De er kendetegnet ved den Wung-Sungske iagttagelsesevne og humor. Mange af fortællingerne går også i dialog med Jesper Wung-Sungs tidligere værker, og fortællingerne er derfor gode til perspektivering eller som eksamenstekster.

Materialet er bygget således op: Først følger en oversigt over opbygning af romanen, så en kort handlingsbeskrivelse. Derefter er der til de udvalgte fortællinger kommentarer til læreren, og efterfølgende elevopgaver. I kommentarerne til læreren er der, hvor det er relevant, henvisninger til andre af Jesper Wung-Sungs værker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.