Trivsel

Yoga, massage og fredagsdans!

Klassens time eller ej – jeg har altid brugt en ugentlig lektion på trivsel. Det er nødvendigt – uanset om det har et navn på skemaet! Der skal løses konflikter, skabes “familie-følelse”, der skal deles, rummes og skabes forståelse af og respekt for hinanden. En af måderne er gennem kroppen. Vi veksler mellem yoga, massage – og fredagsdans. Jeg lærer mine elever et helt fast mønster på de ting, vi laver. Det skal kunne hvile i sig selv, så fokus er på øvelsen mere end på mit oplæg.

Massage er så absolut min favorit til at skabe ligeværd, rummelighed og tolerance. “Den man rører, mobber man ikke”. Det virker! Når først de har lært det, er der ingen, der rynker på næsen, alle er lige i de 15 min. der masseres! Måske det også smitter lidt af i timerne efter – jeg vælger at tro…

Jeg indkøbte 15 gode massagebolde og lærer altid mine klasser denne opskrift; Jeg bestemmer makkeren, ingen rynker på næsen eller sender øjne ud i lokalet, når man får navnet på ens massagemakker, oplever jeg det, bliver man sendt ud!

En sætter sig lænet ind over bordet med “lang ryg” og håret væk, øjnene lukket. Makkeren stiller sig bagved. Jeg sætter massagemusik på – jeg er ikke til panfløjter og meditationspercussion, så jeg benytter “One” af U2. Man starter med at bruge bolden, som man ruller henover ryg og arme, og ca. halvejs gennem sangen råber jeg: “Læg bolden”, hvorefter man bruger hænderne. Når sangen er slut, kigger man hinanden i øjnene, giver hånd og siger: “Tak for massagen” – og makkeren svarer: “Tak for lån af ryggen”. Helt firkantet og uden anden snak! Nu bytter man plads og en ny sang sættes på. Du kan se det foregå i min klasse ved at trykke på den sorte knap. Klik dig frem, så ser du det både med og uden bolde.

Til yoga benytter jeg de fine videoer på youtube, hvor alt forklares på børnevenlig vis. Hvis du søger på Yoga breaks, dukker de op. Ungerne ligger klar på gulvet, når jeg tænder og som du kan se, kan de ligge mellem bordene i klassen eller man kan gå til et større rum og medbringe måtter o.lign. Vi har nogle puder, som de kan bruge under hovedet – as simple as that!

Sidste time fredag står den på fredagsdans. Det kræver blot et fedt nummer med indbygget danselyst, rimelig høj volumen og at ALLE mærker, at det er fredag, weekenden venter, vi lever, vi er sammen – DANS! Naturligvis danser jeg med, når jeg kan skabe mig, kan alle – ingen teenage-pinlighed her, ALLE kan danse <3

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.