Danskfagets glæder

Skolen

I 2013 udgav Jesper Wung-Sung ‘Skolen’ – om en mindre skole, der isoleres på grund af en virus. Romanen begynder med, at en lærer falder om og køres væk i ambulance. Lærere og elever får besked om at blive på skolen, og kort efter opføres et hegn omkring matriklen. En sort fugl – en drone – dukker op på himlen og begynder at kredse lydløst om skolen. En kasse daler fra en helikopter indeholdende mad og drikkevarer, en stor mængde medicin og en stak sorte ligposer.

‘Skolen’ er skrevet på ryggen af eller over skulderen på J.P. Jacobsens ‘Pesten i Bergamo’, altså en klassiker fra fiktionens verden, men så kom virkeligheden … Virkeligheden, der altså endnu en gang har overhalet fiktionen. ‘Skolen’ er oplagt til brug i undervisningen fra 7. – 10. klasse eller som frilæsning.

Undervisningsvinkler
På baggrund af den store efterspørgsel af en e-bogsudgave af ‘Skolen’ er nærværende materiale blevet udarbejdet. Materialet er lavet med afsæt i coronavirussens nedlukning af Danmark (2020). Af rettighedsmæssige årsager har e-bogsudgaven fået ny forside. Materialet hviler på to ben: tidligere undervisningsvejledninger og nye vinkler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.