Anne Frank 1 og 2

60,00kr.

Beskrivelse

Der er noget i mig, der gør, at jeg synes alle teenagere skal kende hende. Jeg vil ikke tage  2. verdenskrig ud af historielærerens pensum i overbygningen med emnet, men de skal ende med at kende til forfølgelsen af jøderne, de skal vide, at holocaust har fundet sted, – og så skal de vide at værdsætte, at de lever i Danmark, som er et trygt land at vokse op i – og så skal de blive opmærksomme på, at uanset årstal, land, omstændigheder og livsvilkår, er det der fylder i en 13 årig det samme: Frigørelse fra trælse forældre, identitetsskabelse, forelskelse, bedrevidende storesøstre, bekymringer og dagdrømme om fremtiden, – tro, håb og kærlighed!

Jeg har været i Anne Franks hus flere gange, og har slæbt div plakater, billeder, bøger, brochurer, klistermærker og sidst men ikke mindst en flot model af Baghuset med hjem. Jeg har selv flere udgaver af bogen og har lånt et klassesæt af  Gyldendals fagbøger hos CFUSyd. Min læringsvejleder har fundet et par bøger på skolebiblioteket, så nu er der inspiration og lidt nyt at kigge på.

Jeg har tidligere lavet et lille hæfte om Anne – men blev liiige nødt til at lave et mere.

De kan hentes samlet eller hver for sig.

Hæfte 1 er på 11 sider, beretter om Annes skæbne og arbejder med brevet og dagbogen som genre. Det tager udgangspunkt i den fine bog af Forlaget Albert omhandlende Anne Frank.

Hæfte 2 er på 20 sider og fyldt med flotte billeder! Det arbejder med hendes familie, krigen, jødedommen, Holland og omtaler dagbogen i dens nyudgiven oversættelse fra  Lindhardt og Ringhof. Der er indlagt en gruppeopgave og div. individuelle eller makkeropgaver.

Ingen af hæfterne kræver, at man har læst dagbogen. Det skal vi ikke i 6.a. dertil er tiden for knap og jeg har den ikke i klassesæt. Men vi kan sagtens få et godt indblik i Annes skæbne vha de 2 hæfter samt øvrige bøger.

Taknemmelighed❤️

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Anne Frank 1 og 2”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.