Højtider og mærkedage

JUL

Jul i klassen er bare det bedste!

Jeg er ret vild med jul – også som lærer! Jeg mindes hvert år min egen matematiklærer Bent Wandahl, som tegnede den flotteste granranke med 24 lys på tavlen – hver dag skiftedes vi til at “tænde et” med det gule kridt – og hvert år lavede vi juledekorationer med ham som stod på bordene hele december.

Den tradition har jeg taget med mig i mit lærerliv. Jeg har altid lavet juledekorationer med mine klasser – i år er det forbudt med levende lys, da sprit og ild er en dårlig kombi – men så skal vi selvfølgelig bare have batterilys!

Julebrev

Jeg sender altid et julebrev hjem her i november og beretter om det vi skal lave i klassen – og be’r om hjælp til det vi kan.

I år har vi droppet den julekalender, hvor børnene selv medbringer en gave, og vil selv lave en til hele klassen. Jeg tænker; en god stikbold, et nyt spil, en stor pose pebernødder, breve med gode oplevelser; en julefilm, en time med varme æbleskiver og varm kakao, en gåtur på en legeplads, en times højtlæsning fra læreren…., mulighederne er mange!

Tinkas jul af Flemming Klem

Der skal selvfølgelig læses højt hver dag af en julekalenderbog. I år har jeg valgt “Tinkas jul” af Flemming Klem. Der findes jo et utal af gode bud!

Jeg har lavet et par juleting og lagt ind under downloads;

Julequiz

En lille quiz med instruktion.

https://danskfaglighed.dk/vare/julequiz/

Gæt et juleord

16 kort til en lille jule-ordleg.

Du finder dem her https://danskfaglighed.dk/vare/gaet-ordet-jul/

Klassens juletræ

En julekalender med 25 kugler (en til hver elev), hvorunder der skal gemme sig et baby-foto af hver elev. Det skal printes i A3 og sættes sammen af 3 ark, så det fylder en del!

Vi skal have det hængende i klassen i år og hver dag skal en ny kugle åbnes og der skal gættes på hvem fotoet forestiller.

Instruktion medfølger😉🎁

Julehistorie-starters

18 kort – eller 2 ark – med en startsætning og et billede for at tænde fantasien. Hver elev får de 2 ark og hver skoledag i december skal de skrive en julehistorie.

Sæt evt. tid på 10-15 min med ren skriveøvelse.

Skriv løs!

God december-skrivelyst!

Jule-bogkort

8 forskellige bogkort lige til at klippe ud og lime sammen til et hjørnekort.

Hent det hele her: https://danskfaglighed.dk/vare/julepakke-med-klassens-juletrae-julebogmaerker-og-julehistorie-starters/

Julegerninger

En julegerning pr dag som elevere skiftes til at udfylde.

https://danskfaglighed.dk/wp-admin/post.php?post=5683&action=edit

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.